T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar İşletme Ziyaretleri

Yayın Tarihi : 11.11.2022

           Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM ve beraberindeki ekip tarafından, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı çerçevesinde 14.2. Etap'ta desteklenen işletmelerin yerinde incelenmesi amaçlı Bafra İlçesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

            İl Müdürümüze, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Orhan ŞANLI, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet GÜREŞ ile İl Proje Yürütme Biriminde görevli personelin eşlik ettiği ziyarette; İlimiz Bafra İlçesinde, söz konusu Ekonomik Yatırımlar Programı çerçevesinde destekleme alan Madenoğlu Pirinç Fabrikası, Bereket Pirinç Fabrikası ve Hars Tarım A.Ş. ye ait 5 dekar sera yerinde görülmüştür.

           Bakanlık tarafından hibe programına alınarak desteklenen tesislerde; tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi ile ilgili makine ve ekipmanın tarımsal sanayide kullanılmasından ve tarım ürünlerimizin katma değeri yüksek ürünlere çevrilerek gerek üreticilerimize ve gerekse ekonomiye sağladığı katkıları yerinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM:

            "Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nce 2006 yılında uygulanmaya başlayan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar Projesi çerçevesinde; Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi, Paketlenmesi, Depolanması, Ahır İnşaatları, Modern Seralar, Bitkisel ve Hayvansal Orjinli Gübrelerin İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması ile Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisleri, Su Ürünleri İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması ile ilgili gerek yeni tesis yapımlarına ve gerekse mevcut tesislerin teknoloji yenileme ve kapasite arttırmalarına yönelik Yatırım Projeleri kapsamında Samsun İlimizde bugüne kadar toplam 179 adet işletmeye yaklaşık 50 milyon 125 bin TL hibe ödemesi yapılmıştır.

            Bugün burada yaptığımız incelemelerde, Devletimizin desteklemesi sayesinde girişimcilerimizin neler yapabildiklerini görme fırsatı bulduk. Her alanda olduğu gibi tarımda da teknoloji ile harmanlanmış tarımsal üretimin katma değeri yüksek ürünlere işlenmesi gerektiğini ve ancak böylelikle uluslararası pazarlarda daha yüksek pay ve dolayısıyla da daha yüksek ihracatla ülkemize yüksek döviz girdisi temininin mümkün olabileceğini sürekli ifade ediyoruz. Ben burada, başta karşılıksız destekleri için Bakanlığımıza ve sonrasında emeği geçenlere teşekkürlerimi iletirken, böyle çalışkan ve cesur girişimcilerimizin de sayısının artmasını temenni ediyorum." dedi