T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Koronavirüse Karşı Hijyen Denetimleri

Yayın Tarihi : 23.03.2020

          İl ve İlçe Tarım Orman Müdürlüklerince Gıda Kontrol Ekipleri tarafından 7/24 esaslı gıda denetimleri koronavirüs salgını döneminde de hız kesmeden devam etmektedir. Gerek ilçe belediyeleri gerekse Büyükşehir Belediyesinin kolluk gücü olarak destek verdiği denetimler, Gıda Hijyen Yönetmeliği esaslarına bağlı olarak yürütülmektedir. Bu kapsamda iş yerinde çalışan personeller Hijyen Eğitimi Yönetmeliğine göre bilgilendirilmektedir.

          Eğitim konuları; personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, gıdalarda bozulma ve bulaşmalar ayrıca sanitasyon ve zehirlenmeler konularını kapsayacak şekilde düzenlenmektedir. Bu çerçevede 20.03.2020 tarihinde İl Tarım Müdürlüğü denetim ekibi il müdürümüz ve şube müdürünün katılımı ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün desteği ile merkez ilçelerimizde üretim yerleri denetimi yapılmıştır.

          Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM "05.03.2013 tarihinde yayınlanan hijyen yönetmeliği çerçevesinde o günden bu güne kadar üretim yerlerinde, toplu tüketim yerlerinde, toplu satış yapan işletmelerde, okul kantinleri ve yemekhanelerinde çalışanlara verilmiş olan hijyen eğitimlerinin ve bu çerçevede yapılan hijyen denetimlerinin ne kadar önemli olduğunu bugün görmekteyiz. Bu gün ortaya çıkan ve dünyayı tehdit eden Koronavirüse karşı on altın kuralımızla denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu günden sonrada bütün il ve ilçelerimizde rehberlik ve eğitim amaçlı denetimlerimiz devam edecektir. Koronavirüse karşı bu süreçte alınan tedbirlere hassasiyetle uyalım, uymayanları uyaralım." demiştir.