T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Samsun Sheraton Otel Mavi Yıldız Ödülünü Aldı

Yayın Tarihi : 15.12.2017

           13 Aralık 2017 tarihinde Samsun Sheraton Otel'de Samsun Valisi Osman KAYMAK, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KURAN, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer ARLI, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail KIRMACI, İlçe kaymakamları, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinin de katılımları ile Mavi Yıldız ödül töreni gerçekleştirilmiştir.

            5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu kapsamda hazırlanan mevzuatlara teknik ve hijyenik yönden uyum sağlamış Turizm İşletme Belgesi bulunan otelleri ödüllendirmek, kamuoyuna duyurmak ve böylece sektörel bazda rekabet ortamını tesis etmek üzere, Samsun İli sınırları içerisinde faaliyet gösteren Turizm İşletme Belgesi olan oteller için Valilik Makamının olurları ile yürürlüğe giren "Mavi Yıldız" projesi kapsamında oluşturulan ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra GÜLTEN'in koordinatörlüğündeki Mavi Yıldız Değerlendirme Komisyonu, ödül için başvuran Samsun Sheraton Otel'de 21 Kasım 2016 tarihinde denetim yapmış ve bu denetim neticesinde oy birliği ile işletmenin ödül almaya hak kazandığına karar vermişti.

Törende konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail KIRMACI "İl Müdürlüğü olarak temel amacımız; 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı Yönetmelikler çerçevesinde çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda, yem ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzının sağlanması, üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesi, gıda sanayinin gelişmesi, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanmasıdır." dedi.

            Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK da konuşmasında "Marifet iltifata tabidir. Güzel iş yapanları ödüllendirip taktir ederek yüreklendirmezsek arada kaybolup giderler. Bu nedenle, 2015 yılında başlayıp ciddiyetle devam eden Mavi Yıldız Projesi bu açıdan çok önemlidir. Ancak, bu projenin tüm gıda işletmelerini kapsayacak şekilde uygulanması çok daha memnuniyet verecektir. Parayı değil de hijyeni ve sağlığı önceleyen, gıda mevzuatına uygun üretim yapan işletmelerin tespit edilerek ödüllendirilmesi, uymayanların da cezalandırılması gerekmektedir. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yaklaşık 200 kişilik gıda kontrolörü ile yapılan gıda denetimlerinden memnuniyet duymaktayız.

       Bu projede yer alan arkadaşlarımı ve ödül alan Samsun Sheraton Otel'i tebrik ediyorum." dedi.  

        Samsun Valisi Osman KAYMAK'ın Samsun Sheraton Otel Müdürü Savaş TÜRKAY Mavi Yıldız Ödülü teslim etmesinin ardından Mavi Yıldız'ın işletme gönderine çekilmesiyle tören sona ermiştir.