Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SAMSUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • BEKİR KARAOSMANOĞLU
    • XX
    • CELAL DEĞİRMENCİ
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBESİ
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ALAÇAM
    • ASARCIK
    • ATAKUM
    • AYVACIK
    • BAFRA
    • CANİK
    • ÇARŞAMBA
    • HAVZA
    • İLKADIM
    • KAVAK
    • LADİK
    • 19 MAYIS
    • SALIPAZARI
    • TEKKEKÖY
    • TERME
    • VEZİRKÖPRÜ
    • YAKAKENT
    BİRİMLER
    • HUKUK
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E - HİZMETLER
    E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN SUNULAN HİZMETLER
    GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ E-HİZMETLERİ
    • ALO 174 GIDA
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
    BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI MÜD E-HİZMETLERİ
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜN. REÇETE YAZMA VE UYG. YETKİSİ
    • BİTKİ PASAPORTU KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ ÖN BAŞVURUSU
    • MERA BİLGİ SİSTEMİ
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    BRİFİNG RAPORU
    İSTATİSTİKLER
    BROŞÜRLER
    YATIRIMCI REHBERİ
    E-BÜLTEN
    KİTAPLARIMIZ
    SAMTİM DERGİSİ
    TARIMSAL STRATEJİ
    SAMSUN İLİ KURAKLIK EYLEM PLANI
  • BASIN
    BASINDA BİZ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksSamsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Normalleşme Sürecinde Gıda Kontrol Hizmetleri

7.04.2021 / Gösterim Sayısı : 94 / Arşiv

          Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda işletmelerine yönelik yapılan rutin ve Koronavirüs salgını nedeniyle yapılan ilave denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada;

            "İl ve İlçe Müdürlüklerimiz, bir yandan ilgili yasa doğrultusunda vatandaşlarımıza güvenilir gıda arzının sağlanmasıyla ilgili rutin denetim hizmetlerini yürütürken, bir yandan da Alo Gıda 174 ve diğer ihbar ve şikâyetlere istinaden de kontrol ve denetim hizmetlerini sürdürmekte ve yanı sıra Koronavirüs salgınıyla ilgili maske, mesafe, temizlik gibi temel tedbirler açısından da gıda işletmelerine yönelik yoğun denetim faaliyetlerinde bulunmaktadır.

            Bildiğimiz gibi 1 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınan kararla kontrollü normalleşme süreci başlatılmış olup, bu süreçte yeni Koronavirüs vakalarının önüne geçilmesi amacıyla 04.03.2021 tarihinden itibaren ülke genelinde dinamik denetim modeli ile denetim seferberliği başlatılmış ve halen devam etmektedir. Risk gruplarına göre il bazında tedbirlerin uygulanarak, bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanabilmesi amacıyla, maske, mesafe ve temizlik gibi temel tedbirlerin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak denetim faaliyetleri ve bu denetimlerin etkinliği ve sürekliliği için İçişleri Bakanlığınca 05.03.2021 tarihinden itibaren 7 gün 24 saat esasına dayalı Tematik Denetim sürecine geçilmiştir. Bu kapsamda, İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ile İlçe Müdürlüklerimizdeki Denetim Ekiplerimizce 06.04.2021 tarihinde 420 adet İşletme gerek Covid-19 Salgın tedbirleri yönünden ve gerekse hijyen yönünden denetimi gerçekleştirilmiştir.

            Tematik Denetim Sürecinde İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlileri ve diğer birimlerimizdeki denetim görevlilerimizle hem 5996 Sayılı Kanun kapsamında gıda güvenliğine yönelik ve hem de Koronavirüs salgınının durdurulması ve tam normalleşmeye geçilebilmesi amacıyla temel tedbirlere yönelik denetim faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam etmektedir." dedi. 

           Ayrıca, yüksek risk gurubunda yer alan Samsun ilinde yeni vakaların olmaması ve tam normalleşme sürecine geçilebilmesi için tüm vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle uyması bu konuda sağduyulu olmaları gerektiğini söylemiştir.  


Fotoğraf Galerisi (23)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
İlimizde 2026 Yılı Şap Aşılama Programı 1 Aral ...
...
Samsun’Da Gıda Denetimleri Son Hızla Devam Edi ...
...
Kkydp Kapsamında 63 Yatırımcıya Fındık Hasat F ...
...
Hamsi Avcılığı Denetimleri Devam Ediyor
...
Blıss Projesi Açılış Toplantısı Sinop’Ta Gerçe ...
...
Veteriner Hekim Muayenehane Ve Poliklinik Dene ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Kılıçdede mah. Abdülhakhamit cad. No:5 55060 İlkadım/SAMSUN

  • Telefon : 0362 231 37 00 (3 hat)

  • Faks : 0362 233 21 63

  • E-Posta : samsun@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanliği@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI