Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SAMSUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
Ana Sayfa
KURUMSAL YAPI
İL MÜDÜRÜ
İL MÜDÜR YARDIMCILARI
BEKİR KARAOSMANOĞLU
XX
CELAL DEĞİRMENCİ
ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
GIDA VE YEM
BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBESİ
ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
İDARİ VE MALİ İŞLER
İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
ALAÇAM
ASARCIK
ATAKUM
AYVACIK
BAFRA
CANİK
ÇARŞAMBA
HAVZA
İLKADIM
KAVAK
LADİK
19 MAYIS
SALIPAZARI
TEKKEKÖY
TERME
VEZİRKÖPRÜ
YAKAKENT
BİRİMLER
HUKUK
DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
SİVİL SAVUNMA
ORGANİZASYON ŞEMASI
TARİHÇE
GÖREVLERİMİZ
MİSYON VE VİZYONUMUZ
KALİTE POLİTİKAMIZ
E - HİZMETLER
E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN SUNULAN HİZMETLER
GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ E-HİZMETLERİ
ALO 174 GIDA
GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI MÜD E-HİZMETLERİ
TARIM BİLGİ SİSTEMİ
BİTKİ KORUMA ÜRÜN. REÇETE YAZMA VE UYG. YETKİSİ
BİTKİ PASAPORTU KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ ÖN BAŞVURUSU
MERA BİLGİ SİSTEMİ
HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
PROJELER
YAYINLAR
BRİFİNG RAPORU
İSTATİSTİKLER
BROŞÜRLER
YATIRIMCI REHBERİ
E-BÜLTEN
KİTAPLARIMIZ
SAMTİM DERGİSİ
TARIMSAL STRATEJİ
SAMSUN İLİ KURAKLIK EYLEM PLANI
BASIN
BASINDA BİZ
İLETİŞİM
Skip Navigation Links
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Broşürler
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi
Yoğurt
Dikkat Çocuk Var!
0-6 Aylık Bebeğin
Beslenmesi
6-9 Aylık Bebeğin
Beslenmesi
9-12 Aylık Bebeğin
Beslenmesi
1-2 Yaş Çocuğun Beslenmesi
Kış Aylarında Beslenme
Çocukta Özgüven
Peynir Yapımı
2018 Yılı Tarımsal Destekler
Anız Yakılması ve Zararları
Biçerdöverle Hasatta Dane Kaybı
Biçerdöverle Hasatta Dane Kaybı Ölçüm Metodları
Biçerdöverde İş Güvenliği
Güvenli Traktör Kullanımı
Tarım Makinelerinin Tamiri-Bakımı ve Çalıştırılması
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi
Sözleşmeli Tarımsal Ürün Yetiştiriciliği
Sözleşmeli Tarımsal Ürün Yetiştiriciliği (Sorunlar ve Öneriler)
Sözleşmeli Tarımsal Ürün Yetiştiriciliği İle İlgili Usul ve Esaslar (Sözleşme Hükümleri)
ÇATAK (Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı)
Zirai Mücadele İlaçlarının Güvenli ve Sürdürülebilir Kullanımı
Ambar Zararlıları İle Mücadele
Tarla Faresi İle Mücadele
Bağ Antraknozu
Bağ Küllemesi
Bağ Mildiyösü
Bağ Salkım Güvesi
Fındık Filiz Güvesi
Fındık Kurdu
Fındıkta Dalkıran
Fındıkta Mayıs Böceği
Fındıkta Kozalak Akarı
Fındık Yeşil Kokarcası ve Virgül Kabuklu Biti
Zeytin Sineği ve Halkalı Leke Hastalığı
Buğday Sürme Hastalığı
Çeltik Yanıklığı
Amerikan Beyaz Kelebeği
Ayçiçeği Mildiyösü
Ayçiçeğinde Bozkurt
Tütün Mildiyösü
(Mavi Küf)
Tütünde Yaprak Bitleri
Sebze Fidelerinde
Kök Çürüklüğü
Mısır Tarlalarında Yabancı Otlar
Çeltikte Yabancı Ot Mücadelesi
Mısır Koçan Kurdu
ve Bozkurt
Bordo Bulamacı
Elma ve Armut Karalekesi
Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı (Klok) Hastalığı
Ceviz Antraknozu Hastalığı
Dut Kabuklu Biti
Elma Ağ Kurdu
Elma İç Kurdu
Doğu Meyve Güvesi (Şeftali İç Kurdu)
Armut Psillidi
Meyve Ağacı Yaprak Bitleri
Meyve Ağacı Akarları (Kırmızı Örümcekler)
Baklagil Tohumböcekleri
Domates Mildiyösü Hastalığı
Domates, Patlıcan ve Patateste Erken Yaprak Yanıklığı Hastalığı
Fasulye Antraknozu Hastalığı
Kabakgillerde Mildiyö ve Çökerten Hastalığı
Lahana Kelebeği
Nohut Antraknozu Hastalığı
Patates Böceği
Süs Bitkilerinde Yaprak Bitleri
Patates Siğili
Fındıkta Yabancı Ot Mücadelesi
Fındık Koşnilleri
Fındıklarda Bakteriyel Yanıklık Hastalığı
Fındıkta Teke Böceği (Uçkurutan)
Elma Küllemesi
Erik Hastalık ve Zararlıları
Şeftali Karalekesi Hastalığı
Elma ve Armutlarda Memeli Pas Hastalığı
Fındıkta Budama
Fındıkta Gübreleme
Fındıkta Toprak ve Yaprak Örneklerinin Alınması
Çölyak Hastalarının Umudu Karabuğday
Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi
(EKÜY)
Ceviz Bahçesi Tesisi
Süne
Karanfil Yetiştiriciliği
Kasımpatı Yetiştiriciliği
Glayöl Yetiştiriciliği
Lilium Yetiştiriciliği
Gübreler
Toprak Örneği Nasıl Alınmalıdır?
Yaprak Örneği Nasıl Alınmalıdır?
Fazla(Aşırı) Sulamanın Zararları
Damla Sulama Yöntemi
Armut Yetiştiriciliği
Ayva Yetiştiriciliği
Bağ Tesisi
Nar Yetiştiriciliği
Meyve Fidanı Dikimi
İncir Yetiştiriciliği
Kiraz Yetiştiriciliği
Kestane Yetiştiriciliği
Elma Yetiştiriciliği
Erik Yetiştiriciliği
Şeftali Yetiştiriciliği
Vişne Yetiştiriciliği
Fındıkta Aflatoksin Mücadelesi-1
Fındıkta Aflatoksin Mücadelesi-2
Brokoli Yetiştiriciliği
Brüksel Lahanası Yetiştiriciliği
Örtüaltı Domates Yetiştiriciliği
Ispanak Yetiştiriciliği
Sakız Kabağı Yetiştiriciliği
Karnabahar Yetiştiriciliği
Kavun Yetiştiriciliği
Salata ve Marul Yetiştiriciliği
Organik Tarım
Hıyar Yetiştiriciliği
Yağlık Kabak Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği
Karpuz Yetiştiriciliği
Beyaz & Kırmızı Baş Lahana Yetiştiriciliği
Taze Fasulye Yetiştiriciliği
Turşuluk Hıyar Yetiştiriciliği
Patlıcan Yetiştiriciliği
Bezelye Yetiştiriciliği
Bamya Yetiştiriciliği
Hububat Yetiştiriciliği
Çeltik Yetiştiriciliği
Mısır Yetiştiriciliği
Nohut Yetiştiriciliği
Patates Yetiştiriciliği
Soya Yetiştiriciliği
Arpa Yetiştiriciliği
Kanola Yetiştiriciliği
Tritikale Yetiştiriciliği
Arıotu Yetiştiriciliği
Korunga Yetiştiriciliği
Yonca Yetiştiriciliği
Macar Fiği Yetiştiriciliği
Kuru Fasulye Tarımı
Mera Islahı ve Amenajmanı
Kinoa Yetiştiriciliği
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesi
Buzağıların Bakım ve Beslenmesi
Gebe Düve ve İneklerin Bakım ve Beslenmesi
Süt İneklerinde Üreme ve Döl Verimi
Süt Verimini Etkileyen Faktörler
Ana Arı
Polen
Arı Sütü
Açıkta Sığır Besiciliği
Etlik Piliç Yetiştiriciliği
Yumurtacı Civciv ve Piliçlerin Bakım - Beslenmesi
Yumurta Tavukçuluğu
Hayvancılıkta Ahır Planlaması
Sığır Beslemede Yaş Pancar Posası Kullanımı
Süt İneklerinin Beslenmesi ve Yemler
Ana Arısız Kovanlara Ana Arı Kazandırılması
Süt Sığırlarında Sağım ve Sağım Teknikleri
Tarımsal Proje Kaynakları
Anaç Sığır ve Anaç Manda Desteklemesi
Buzağı Desteklemesi
Kurban Bayramında Sağlığınızı Kurban Etmeyin
Süt Sağım Hijyeni
Buzağılarımız Ölmesin
Buzağılarda Ağız Sütü ve Önemi
Varroa Destructor
Amerikan Yavru Çürüklüğü
Bal Arılarında Kireç Hastalığı
Anthrax (Şarbon)
Brusella (Yavru Atma)
Enterotoksemi
Koyun Çiçeği
Kuduz
Mastitis
Şap
Tüberküloz
Nokra
Uyuz
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı
Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şubesi
Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri
Gıda ve Yem Şubesi
Et ve Et Ürünleri
Tebliğin’de
Yapılan Değişiklik
Sağlıklı Yaşam İçin
Süt İçin
Gıda Zehirlenmesi
Gıda Maddelerini Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Kırmızı Etin Beslenmedeki Önemi
174 Alo Gıda
Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi
Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılık Kuralları
Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı Kuralları