ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SAMSUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
      • GIDA VE YEM
      • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
      • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
      • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
      • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBESİ
      • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
      • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
      • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
      • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
      • ALAÇAM
      • ASARCIK
      • ATAKUM
      • AYVACIK
      • BAFRA
      • CANİK
      • ÇARŞAMBA
      • HAVZA
      • İLKADIM
      • KAVAK
      • LADİK
      • 19 MAYIS
      • SALIPAZARI
      • TEKKEKÖY
      • TERME
      • VEZİRKÖPRÜ
      • YAKAKENT
    • BİRİMLER
      • HUKUK
      • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
      • SİVİL SAVUNMA
    • VİZYON - MİSYON
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
  • BİLGİ MERKEZİ
    • FAALİYETLERİMİZ
    • YAYINLARIMIZ
      • SAMTİM DERGİSİ
      • KİTAPLARIMIZ
      • LİFLETLERİMİZ
      • FAALİYET RAPORLARIMIZ
      • TARIMSAL STRATEJİ
      • SAMSUN İLİ KURAKLIK EYLEM PLANI
    • MAVİ YILDIZ GIDA GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksSamsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Lifletlerimiz


Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi
Yoğurt Dikkat Çocuk Var! 0-6 Aylık Bebeğin
Beslenmesi
6-9 Aylık Bebeğin
Beslenmesi
9-12 Aylık Bebeğin
Beslenmesi

1-2 Yaş Çocuğun Beslenmesi Kış Aylarında Beslenme Çocukta Özgüven Peynir Yapımı 2018 Yılı Tarımsal Destekler
Anız Yakılması ve Zararları Biçerdöverle Hasatta Dane Kaybı Biçerdöverle Hasatta Dane Kaybı Ölçüm Metodları Biçerdöverde İş Güvenliği
Güvenli Traktör Kullanımı
​ ​ ​ ​
​ Tarım Makinelerinin Tamiri-Bakımı ve Çalıştırılması​​​​
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi

​
Sözleşmeli Tarımsal Ürün Yetiştiriciliği​ Sözleşmeli Tarımsal Ürün Yetiştiriciliği (Sorunlar ve Öneriler)​ ​ Sözleşmeli Tarımsal Ürün Yetiştiriciliği İle İlgili Usul ve Esaslar (Sözleşme Hükümleri) ​ÇATAK (Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı)
Zirai Mücadele İlaçlarının Güvenli ve Sürdürülebilir Kullanımı​

                      

                      

 





Ambar Zararlıları İle Mücadele Ev ve Ambarlardaki Fare ve Sıçanlar
Tarla Faresi İle Mücadele
Bağ Antraknozu
Bağ Küllemesi
Bağ Mildiyösü
Bağ Salkım Güvesi
Fındık Filiz Güvesi Fındık Kurdu Fındıkta Dalkıran
Fındıkta Mayıs Böceği Fındıkta Kozalak Akarı
Fındık Yeşil Kokarcası ve Virgül Kabuklu Biti Zeytin Sineği ve Halkalı Leke Hastalığı Buğday Sürme Hastalığı Çeltik Yanıklığı ve Çeltikte Tepegöz Amerikan Beyaz Kelebeği
Ayçiçeği Mildiyösü Ayçiçeğinde Bozkurt Tütün Mildiyösü
(Mavi Küf)
Tütünde Yaprak Bitleri Sebze Fidelerinde
Kök Çürüklüğü
Mısır Tarlalarında Yabancı Otlar Çeltikte Yabancı Ot Mücadelesi Mısır Koçan Kurdu
ve Bozkurt
Bordo Bulamacı Elma ve Armut Karalekesi
Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı (Klok) Hastalığı Ceviz Antraknozu Hastalığı Dut Kabuklu Biti Elma Ağ Kurdu Elma İç Kurdu
Doğu Meyve Güvesi (Şeftali İç Kurdu) Armut Psillidi Meyve Ağacı Yaprak Bitleri Meyve Ağacı Akarları (Kırmızı Örümcekler) Baklagil Tohumböcekleri
Domates Mildiyösü Hastalığı Domates, Patlıcan ve Patateste Erken Yaprak Yanıklığı Hastalığı Fasulye Antraknozu Hastalığı Kabakgillerde Mildiyö ve Çökerten Hastalığı Lahana Kelebeği
Nohut Antraknozu Hastalığı Patates Böceği Süs Bitkilerinde Yaprak Bitleri Patates Siğili Fındıkta Yabancı Ot Mücadelesi
Fındık Koşnilleri Fındıklarda Bakteriyel Yanıklık Hastalığı Fındıkta Teke Böceği (Uçkurutan) Elma Küllemesi
Erik Hastalık ve Zararlıları

Şeftali Karalekesi Hastalığı Elma ve Armutlarda Memeli Pas Hastalığı Fındıkta Budama Fındıkta Gübreleme Fındıkta Toprak ve Yaprak Örneklerinin Alınması
​ ​​​​
Çölyak Hastalarının Umudu Karabuğday​​Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi
(EKÜY)
Ceviz Bahçesi Tesis​i​​
Karanfil Yetiştiriciliği Kasımpatı Yetiştiriciliği Glayöl Yetiştiriciliği Lilium Yetiştiriciliği
Gübreler Toprak Örneği Nasıl Alınmalıdır? Yaprak Örneği Nasıl Alınmalıdır? Fazla(Aşırı) Sulamanın Zararları
Organik Tarımda Bitki Koruma Yöntemleri
Damla Sulama Yöntemi Armut Yetiştiriciliği Ayva Yetiştiriciliği Bağ Tesisi Nar Yetiştiriciliği
Meyve Fidanı Dikimi İncir Yetiştiriciliği Kiraz Yetiştiriciliği Kestane Yetiştiriciliği Elma Yetiştiriciliği
Erik Yetiştiriciliği Şeftali Yetiştiriciliği Vişne Yetiştiriciliği Fındıkta Aflatoksin Mücadelesi-1 Fındıkta Aflatoksin Mücadelesi-2


 
 
 
Brokoli Yetiştiriciliği
Brüksel Lahanası Yetiştiriciliği
Örtüaltı Domates Yetiştiriciliği
Ispanak Yetiştiriciliği
Sakız Kabağı Yetiştiriciliği
 
Karnabahar Yetiştiriciliği
Kavun Yetiştiriciliği
Salata ve Marul Yetiştiriciliği
Organik Tarım
Hıyar Yetiştiriciliği



 


Yağlık Kabak Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği
Karpuz Yetiştiriciliği
Beyaz & Kırmızı Baş Lahana Yetiştiriciliği
Taze Fasulye Yetiştiriciliği
Organik Tarımda Bitki Koruma Yöntemleri

 
Turşuluk Hıyar Yetiştiriciliği
Patlıcan Yetiştiriciliği
Bezelye Yetiştiriciliği
Bamya Yetiştiriciliği
Hububat Yetiştiriciliği

 

 
Çeltik Yetiştiriciliği
Mısır Yetiştiriciliği
Nohut Yetiştiriciliği
Patates Yetiştiriciliği
Soya Yetiştiriciliği


 

 
Arpa Yetiştiriciliği
Kanola Yetiştiriciliği
Tritikale Yetiştiriciliği
Arıotu Yetiştiriciliği
Korunga Yetiştiriciliği


 

 
Yonca Yetiştiriciliği
Macar Fiği Yetiştiriciliği
Kuru Fasulye Tarımı
Mera Islahı ve Amenajmanı
Kinoa Yetiştiriciliği

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesi



 

 
Buzağıların Bakım ve Beslenmesi
Gebe Düve ve İneklerin Bakım ve Beslenmesi
Süt İneklerinde Üreme ve Döl Verimi
Süt Verimini Etkileyen Faktörler
Ana Arı
Polen
Arı Sütü
Açıkta Sığır Besiciliği
Etlik Piliç Yetiştiriciliği
Yumurtacı Civciv ve Piliçlerin Bakım - Beslenmesi



 

Yumurta Tavukçuluğu
Hayvancılıkta Ahır Planlaması
Sığır Beslemede Yaş Pancar Posası Kullanımı
Süt İneklerinin Beslenmesi ve Yemler
Ana Arısız Kovanlara Ana Arı Kazandırılması


 


Süt Sığırlarında Sağım ve Sağım Teknikleri
Tarımsal Proje Kaynakları
Anaç Sığır ve Anaç Manda Desteklemesi
Buzağı Desteklemesi
Kurban Bayramında Sağlığınızı Kurban Etmeyin
​
​ ​
​​
​Süt Sağım Hijyeni
​Buzağılarımız Ölmesin
​Buzağılarda Ağız Sütü ve Önemi
​​


 

 
Varroa Destructor
Amerikan Yavru Çürüklüğü
Bal Arılarında Kireç Hastalığı
Anthrax (Şarbon)
Brusella (Yavru Atma)


 

 
Enterotoksemi
Koyun Çiçeği
Kuduz
Mastitis
Şap


 


Tüberküloz
Nokra
Uyuz
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı

Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şubesi

 
 
 
 
Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri





Gıda ve Yem Şubesi
​​ ​ ​
Et ve Et Ürünleri 
Tebliğin’de 
Yapılan Değişiklik​
Sağlıklı Yaşam İçin
Süt İçin​
Gıda Zehirlenmesi​ Gıda Maddelerini Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz​ ​Kırmızı Etin Beslenmedeki Önemi

​​​​
174 Alo​ Gıda​​​​
Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi
​ ​​​
​Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılık Kuralları ​Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı Kuralları​​​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Kılıçdede mah. Abdülhakhamit cad. No:5 55060 İlkadım/SAMSUN

  • Telefon : 0362 231 37 00 (3 hat)

  • Faks : 0362 233 21 63

  • E-Posta : samsun@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanliği@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​