ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SAMSUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
      • GIDA VE YEM
      • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
      • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
      • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
      • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBESİ
      • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
      • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
      • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
      • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
      • ALAÇAM
      • ASARCIK
      • ATAKUM
      • AYVACIK
      • BAFRA
      • CANİK
      • ÇARŞAMBA
      • HAVZA
      • İLKADIM
      • KAVAK
      • LADİK
      • 19 MAYIS
      • SALIPAZARI
      • TEKKEKÖY
      • TERME
      • VEZİRKÖPRÜ
      • YAKAKENT
    • BİRİMLER
      • HUKUK
      • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
      • SİVİL SAVUNMA
    • VİZYON - MİSYON
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
  • BİLGİ MERKEZİ
    • FAALİYETLERİMİZ
    • YAYINLARIMIZ
      • SAMTİM DERGİSİ
      • KİTAPLARIMIZ
      • LİFLETLERİMİZ
      • FAALİYET RAPORLARIMIZ
      • TARIMSAL STRATEJİ
      • SAMSUN İLİ KURAKLIK EYLEM PLANI
    • MAVİ YILDIZ GIDA GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksSamsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

İlçelerimizdeki Okul Kantini Çalışanlarına “Özel Hijyen Kuralları Eğitimi”

11.5.2022 / Gösterim Saysı : 96 / Arşiv

          İlimize bağlı 17 İlçedeki toplam 321 okul kantini çalışanına, ilgili personelimiz tarafından "Özel Hijyen Kuralları Eğitimi" verilmeye başlandı. Eğitim Programı ile ilgili bir açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM:

           "Resmi Gazetenin 05.02.2013 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren ve İl Müdürlüğümüzle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle yürütülen eğitimler devam ediyor. Bu bağlamda Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği gereği evvelce planlanan ancak Pandemi nedeniyle ara verilen; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesindeki yemekhane, kantin, kafeterya vb. gıda işletmesi çalışanlarına yönelik Eğitim Programının, Tarım ve Orman Bakanlığımızın talimatları gereği 81 ilde yeniden düzenlenmesi karara bağlanmıştır.

           Program bünyesinde İlimiz Merkez ve 17 ilçemizde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumlarında 10 Mayıs 2022 tarihi itibariyle söz konusu personelin eğitimlerine yeniden başlanmıştır. Temel amacı; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim (örgün, yaygın ve özel eğitim) kurumları bünyesindeki yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı vb. gıda işletmelerinin özel hijyen şartları, gıda güvenirliliğine ve resmi kontrolüne ilişkin kuralları belirlemek olan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamsında düzenlenmiş olan Eğitim Programında 17 İlçemize bağlı söz konusu kurumların kantin ve yemekhanelerinde çalışan 321 personelin katılımı hedeflenmiştir.

           Eğitime alınan kursiyerlere; 'Gıda Mevzuatı ve Diğer İlgili Mevzuatlar, Gıdanın Güvenliği, Gıdanın Hazırlanışından Servis Edilmesi Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Hijyen Şartları, Kişisel Hijyen, Gıda İşletmesi İçinde Dikkat Edilecek Hususlar' konularında eğitimler verilecek olup bu eğitimler İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi personelinden konu uzmanı Ziraat Mühendisi Güler Yasemin ÜSTÜN, Gıda Mühendisi Mustafa KOCAMAN, Ziraat Mühendisi Mebrure ERENER ve Gıda Mühendisi Burak ULUÇAY ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünden teknik personelince verilecektir. Eğitim Programı 17 Mayıs 2022 Salı günü sona erecektir." dedi

           İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM, konuşmasının devamında: "Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve tüm halkımızın gerek güvenilir gıdaya ulaşmaları, tüketmeleri ve gerekse de sağlıkları bizim için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi ile 17 İlçe Müdürlüğümüzde bulunan 175 Gıda Kontrol Görevlisi Personelimizle tüm Okul kantinlerimiz, yemekhanelerimiz, kafeterya, çay ocağı gibi işletmeler de dâhil olmak üzere; İlimizde bulunan 12.615 Adet Gıda ve Yem Üretim, Toplu Tüketim, Satış yeri gibi tüm Gıda ve Yem İşletmeleri yılda yaklaşık 22.000 kez 7/24 denetim görmektedir." dedi.


Fotoğraf Galerisi (5)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Bafra’Da Mera Islah Amenajman Projesi Açılışı ...
  • Bafra’Da Damla Sulama Ve Geleneksel Çeltik Eki ...
  • Fındık Kurdu Mücadelesi Ve Dikkat Edilmesi Ger ...
  • Fındık Yetiştiriciliği Ve Sağlığı Teknik Elema ...
  • Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Proje Başvuru So ...
  • 3 Milyar 177 Milyon Tl’Lik Destekleme Ödemeler ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

http://www.evf.gov.tr/

http://www.evf.gov.tr/

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

İLETİŞİM

    Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Kılıçdede mah. Abdülhakhamit cad. No:5 55060 İlkadım/SAMSUN

  • Telefon : 0362 231 37 00 (3 hat)

  • Faks : 0362 233 21 63

  • E-Posta : samsun@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanliği@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​