Her yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 16 Ekim “Dünya Gıda Günü”
olarak kutlanmakta olup; Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) öncülüğünde kutlanan bu özel günün 2025 yılı teması “Daha İyi Gıda ve Daha İyi Bir Gelecek için El Ele ” Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürümüz Kemal Yılmaz; şunları söyledi: ”Bu tema bize yalnızca sofralarımızdaki gıdanın değil, aynı zamanda doğanın, üreticinin ve geleceğin de korunmasının ortak bir sorumluluk olduğunu hatırlatmaktadır.
Bugün dünya nüfusu 8 milyarı aşmış durumda. Bu nüfusun her bir ferdinin sağlıklı, güvenilir ve yeterli gıdaya erişimi insanlığın ortak hedefidir. Ne yazık ki her 9 kişiden 1’i açlıkla mücadele ederken, üretilen gıdanın üçte biri israf edilmektedir. Bu durum gıda üretimi kadar gıda bilincinin de önemini açıkça göstermektedir.
Bu noktada bizler, İl Müdürlüğümüz olarak, Samsun’un bereketli topraklarında görev yapan her bir çalışanımızla sağlıklı ve sürdürülebilir bir üretim için büyük bir özveriyle çalışıyoruz.
• Üreticilerimizi bilinçlendirmeyi
• Yerel üretimi güçlendirmeyi
• Gıda güvenliğini teminat altına almaya
en temel görevimiz olarak görüyoruz.
Gıda yalnızca bir besin değil, bir yaşam hakkıdır. Bu hakkın korunması ise hepimizin elindedir. Evde, okulda, tarlada, pazarda nerede olursak olalım, gıdaya ve emeğe saygı göstermek, israfı önlemek ve sürdürülebilir tarımı desteklemek, geleceğe bırakabileceğimiz en büyük mirastır.
Bu bilinçle,
“Daha iyi gıda, daha iyi bir gelecek için el ele” verelim. Üreticimizden tüketicimize, çiftçimizden tüketiciye, kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar her bir paydaşımızla beraber; güvenli gıdaya, sağlıklı topluma ve sürdürülebilir bir geleceğe adım adım ilerleyelim.
Bu vesileyle;
16 Ekim Dünya Gıda Günü’nü kutluyor, başta emekçi çiftçilerimiz olmak üzere, gıdanın her aşamasında alın teri döken tüm üreticilerimize gönülden teşekkür ediyorum.
Daha iyi gıda, daha iyi bir gelecek için el ele!