Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SAMSUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • BEKİR KARAOSMANOĞLU
    • XX
    • CELAL DEĞİRMENCİ
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBESİ
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ALAÇAM
    • ASARCIK
    • ATAKUM
    • AYVACIK
    • BAFRA
    • CANİK
    • ÇARŞAMBA
    • HAVZA
    • İLKADIM
    • KAVAK
    • LADİK
    • 19 MAYIS
    • SALIPAZARI
    • TEKKEKÖY
    • TERME
    • VEZİRKÖPRÜ
    • YAKAKENT
    BİRİMLER
    • HUKUK
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E - HİZMETLER
    E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN SUNULAN HİZMETLER
    GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ E-HİZMETLERİ
    • ALO 174 GIDA
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
    BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI MÜD E-HİZMETLERİ
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜN. REÇETE YAZMA VE UYG. YETKİSİ
    • BİTKİ PASAPORTU KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ ÖN BAŞVURUSU
    • MERA BİLGİ SİSTEMİ
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    BRİFİNG RAPORU
    İSTATİSTİKLER
    BROŞÜRLER
    YATIRIMCI REHBERİ
    E-BÜLTEN
    KİTAPLARIMIZ
    SAMTİM DERGİSİ
    TARIMSAL STRATEJİ
    SAMSUN İLİ KURAKLIK EYLEM PLANI
  • BASIN
    BASINDA BİZ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksSamsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi Atakum Grand Amisos Otel'de Yapılan Sertifika Töreni İle Sona Ermiştir

10.10.2016 / Gösterim Sayısı : 61 / Arşiv

Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi Atakum Grand Amisos Otel'de Yapılan Sertifika Töreni İle Sona Ermiştir

İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN VE 6 İLDEN GELEN KONTROL GÖREVLİSİ ADAYIN KATILDIĞI "GIDA KONTROL GÖREVLİSİ EĞİTİMİ" ATAKUM GRAND AMİSOS OTEL'DE YAPILAN SERTİFİKA TÖRENİ İLE SONA ERMİŞTİR

         5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Kontrol Görevlisi Eğitim Düzenleme Prosedürü gereği; Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 03-07 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi" 7 Ekim 2016 tarihinde tamamlanmış olup, Tokat, Rize, Sinop, Bartın, Zonguldak ve Çorum illerinden eğitime katılanların sertifikaları eğitimin yapıldığı Atakum Grand Amisos Otel'de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail KIRMACI, İl Müdür Yardımcısı Resul KARAKUŞ, Gıda ve Şube Müdürü Semra GÜLTEN ve diğer Şube Müdürlerin de katılımıyla gerçekleşen törenle teslim edilmiştir.

Törende konuşan İl Müdürü Nail Kırmacı "5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu hepimize büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu nedenle, sizleri zorlu bir görev beklemektedir. Gıda kontrolleri hem tüketici hem de üretici açısından büyük önem arz etmekte ve halk sağlığı ve ekonomik boyutu açısından giderek daha da artan bir konu haline gelmiştir. Hatta, 5996 Sayılı Kanunla beraber, Tüketiciler de 174 Alo Gıda Hattı ile bir nevi gıda kontrollerinin içinde yer almaya başlamıştır. Bu da bizler için memnun edici bir durumdur.

 Gıda kontrol görevlisinin temel amacı, 5996 Kanun ve buna bağlı Yönetmelikler çerçevesinde çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda, yem ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzının sağlanması, üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesi, gıda sanayinin gelişmesi, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanmasıdır.

Düzenlemiş olduğumuz bu bir haftalık kontrol görevlisi eğitiminde, katılan ve başarıyla tamamlayan tüm kontrol görevlisi arkadaşlarıma bundan sonraki çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum" dedi.

İl Müdürünün konuşmasının ardından eğitime katılan toplam 86 personele "Kontrol Görevlisi" sertifikaları teslim edilmiştir.​

Fotoğraf Galerisi (13)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
İlimizde 2026 Yılı Şap Aşılama Programı 1 Aral ...
...
Samsun’Da Gıda Denetimleri Son Hızla Devam Edi ...
...
Kkydp Kapsamında 63 Yatırımcıya Fındık Hasat F ...
...
Hamsi Avcılığı Denetimleri Devam Ediyor
...
Blıss Projesi Açılış Toplantısı Sinop’Ta Gerçe ...
...
Veteriner Hekim Muayenehane Ve Poliklinik Dene ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Kılıçdede mah. Abdülhakhamit cad. No:5 55060 İlkadım/SAMSUN

  • Telefon : 0362 231 37 00 (3 hat)

  • Faks : 0362 233 21 63

  • E-Posta : samsun@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanliği@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI