Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SAMSUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • BEKİR KARAOSMANOĞLU
    • XX
    • CELAL DEĞİRMENCİ
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBESİ
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ALAÇAM
    • ASARCIK
    • ATAKUM
    • AYVACIK
    • BAFRA
    • CANİK
    • ÇARŞAMBA
    • HAVZA
    • İLKADIM
    • KAVAK
    • LADİK
    • 19 MAYIS
    • SALIPAZARI
    • TEKKEKÖY
    • TERME
    • VEZİRKÖPRÜ
    • YAKAKENT
    BİRİMLER
    • HUKUK
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E - HİZMETLER
    E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN SUNULAN HİZMETLER
    GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ E-HİZMETLERİ
    • ALO 174 GIDA
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
    BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI MÜD E-HİZMETLERİ
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜN. REÇETE YAZMA VE UYG. YETKİSİ
    • BİTKİ PASAPORTU KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ ÖN BAŞVURUSU
    • MERA BİLGİ SİSTEMİ
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    BRİFİNG RAPORU
    İSTATİSTİKLER
    BROŞÜRLER
    YATIRIMCI REHBERİ
    E-BÜLTEN
    KİTAPLARIMIZ
    SAMTİM DERGİSİ
    TARIMSAL STRATEJİ
    SAMSUN İLİ KURAKLIK EYLEM PLANI
  • BASIN
    BASINDA BİZ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksSamsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Samsun Sheraton Otel Mavi Yıldız Ödülünü Aldı

14.12.2017 / Gösterim Sayısı : 182 / Arşiv

​13 Aralık 2017 tarihinde Samsun Sheraton Otel'de Samsun Valisi Osman KAYMAK, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KURAN, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer ARLI, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail KIRMACI, İlçe kaymakamları, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinin de katılımları ile Mavi Yıldız ödül töreni gerçekleştirilmiştir.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu kapsamda hazırlanan mevzuatlara teknik ve hijyenik yönden uyum sağlamış Turizm İşletme Belgesi bulunan otelleri ödüllendirmek, kamuoyuna duyurmak ve böylece sektörel bazda rekabet ortamını tesis etmek üzere, Samsun İli sınırları içerisinde faaliyet gösteren Turizm İşletme Belgesi olan oteller için Valilik Makamının olurları ile yürürlüğe giren "Mavi Yıldız" projesi kapsamında oluşturulan ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra GÜLTEN'in koordinatörlüğündeki Mavi Yıldız Değerlendirme Komisyonu, ödül için başvuran Samsun Sheraton Otel'de 21 Kasım 2016 tarihinde denetim yapmış ve bu denetim neticesinde oy birliği ile işletmenin ödül almaya hak kazandığına karar vermişti.

Törende konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail KIRMACI "İl Müdürlüğü olarak temel amacımız; 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı Yönetmelikler çerçevesinde çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği kapsamında birincil üretim dâhil olmak üzere gıda, yem ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzının sağlanması, üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesi, gıda sanayinin gelişmesi, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanmasıdır.

Üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik yapmış olduğumuz denetimlerimiz; riske dayalı denetim, rutin denetim, Bakanlık/İl Yıllık Programı kapsamında numune denetimleri, 174 Alo Gıda hattı şikâyet ve ihbar denetimleri ile takip denetimleri şeklinde yürütülmektedir. İlimiz genelinde 1.207 gıda üretim yeri, 5.898 satış yeri ve 4.700 toplu tüketim yeri ile 553 yem işletmesi olmak üzere toplam 12.115 işletmemiz bulunmaktadır. Bu işletmelerde 2017 yılı içerisinde toplam 15.764 denetim yapılmış ve bu denetimlerde 2.646 adet gıda numunesi alınmıştır. Gıda mevzuatına aykırı faaliyet gösteren 124 işletmeye 5996 Sayılı Kanun kapsamında toplam 841.747 TL idari para cezası uygulanmıştır.      

Bu denetim ve kontroller, mevzuatta belirlenen koşulların sağlanıp sağlanmadığının tespiti ve gerektiğinde yasal yaptırımlarla ve önlemlerle bu koşulların karşılanmasını sağlayarak tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşmasını amaçlamaktadır. Ancak, gıda mevzuatına tam uyum sağlayan, teknik ve hijyenik koşullara üst düzeyde özen gösteren işletmelerin ödüllendirilmesi noktasında bir düzenleme bulunmamaktadır. Gıda işletmelerini gıda mevzuatına uyumlu hale getirilmesinde, rekabetin önemi ve rekabetin sağlanması için iyi durumda olan işletmelerin ödüllendirilerek diğer işletmelerin de buna özendirilmesinin önemine olan inancımızla Mavi Yıldız Projesini başlatmış bulunmaktayız.

İlimizde faaliyet gösteren turistik otellerin gıda yönünden hijyenik ve güvenilir hale getirilmesi, bunun için özendirilmesi ve dolayısıyla Samsun turizmine önemli ölçüde katkı sağlaması ve diğer iller için de örnek teşkil etmesi açısından büyük önem arz eden Mavi Yıldız Projesi kapsamında denetimlerimiz devam etmekte olup, şimdiye kadar dört otele ödülleri teslim edilmiştir.

Bugün burada Samsun Sheraton Otelin ödülünü teslim etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Gıda güvenliği konusundaki hassasiyetleri ve çalışmalarındaki titizlik için tüm otel çalışanlarına teşekkür ediyor, bundan sonraki faaliyetlerinde de aynı hassasiyeti devam ettirmelerini diliyorum." dedi.

Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KURAN ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer ARLI'nın da konuşma yaptığı törende Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK da konuşmasında "Marifet iltifata tabidir. Güzel iş yapanları ödüllendirip takdir ederek yüreklendirmezsek arada kaybolup giderler. Bu nedenle, 2015 yılında başlayıp ciddiyetle devam eden Mavi Yıldız Projesi bu açıdan çok önemlidir. Ancak, bu projenin tüm gıda işletmelerini kapsayacak şekilde uygulanması çok daha memnuniyet verecektir. Parayı değil de hijyeni ve sağlığı önceleyen, gıda mevzuatına uygun üretim yapan işletmelerin tespit edilerek ödüllendirilmesi, uymayanların da cezalandırılması gerekmektedir. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yaklaşık 200 kişilik gıda kontrolörü ile yapılan gıda denetimlerinden memnuniyet duymaktayız.

Bugün de burada Samsun Sheraton Otel'in ödül töreni için bir araya geldik. Sheraton Otel, Samsuna gerçekten kalite katmakta ve Samsun'un dışarıdaki algısını önemli ölçüde yükseltmektedir. Biz iddia ediyoruz ki, Samsun yeteri kadar tanıtılmıyor ve yeteri kadar turizmden pay alamıyor. Samsun'un sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin çok iyi tanıtılması ve bacasız fabrika denilen turizmden daha fazla gelir elde etmesi gerekir. Samsun'a gelen turist sayısı 500 bin – 600 bin arasında olup, komşu ilimiz Amasya çok daha fazla turist almaktadır.  Çok daha yüksek turizm potansiyeli olan Samsun'un bundan sonra çok daha güzel faaliyetlerle beklenilen seviyeye ulaşmasını ve otellerimizin de bu kalitesini korumasını temenni ediyor, projede yer alan arkadaşlarımı ve ödül alan Samsun Sheraton Otel'i tebrik ediyorum." dedi.  

Tören, Samsun Sheraton Otel Müdürü Savaş TÜRKAY'a Vali Osman KAYMAK tarafından Mavi Yıldız Ödülü teslim etmesinin ardından Mavi Yıldız'ın işletme gönderine çekilmesiyle tören sona ermiştir.

Mavi Yıldız ödülü için başvuruda bulunan diğer işletmelerin denetimleri komisyon halinde yapılmaya devam edilecek olup ödülü almaya hak kazanan işletmelerin ödülleri, işletmelerde yapılacak olan törenle kendilerine teslim edilerek basın yoluyla ve Mavi Yıldız web sayfası aracılığıyla halka duyurulacaktır.

Mavi Yıldız Ödülü ile ilgili tanıtım, yapılan çalışmalar ve ödül alan işletmelerle ilgili bilgilere;  http://samsun.tarim.gov.tr/maviyildiz web sitesinden ulaşılabilir


Fotoğraf Galerisi (21)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
İlimizde 2026 Yılı Şap Aşılama Programı 1 Aral ...
...
Samsun’Da Gıda Denetimleri Son Hızla Devam Edi ...
...
Kkydp Kapsamında 63 Yatırımcıya Fındık Hasat F ...
...
Hamsi Avcılığı Denetimleri Devam Ediyor
...
Blıss Projesi Açılış Toplantısı Sinop’Ta Gerçe ...
...
Veteriner Hekim Muayenehane Ve Poliklinik Dene ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Kılıçdede mah. Abdülhakhamit cad. No:5 55060 İlkadım/SAMSUN

  • Telefon : 0362 231 37 00 (3 hat)

  • Faks : 0362 233 21 63

  • E-Posta : samsun@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanliği@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI