Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SAMSUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • BEKİR KARAOSMANOĞLU
    • XX
    • CELAL DEĞİRMENCİ
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBESİ
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ALAÇAM
    • ASARCIK
    • ATAKUM
    • AYVACIK
    • BAFRA
    • CANİK
    • ÇARŞAMBA
    • HAVZA
    • İLKADIM
    • KAVAK
    • LADİK
    • 19 MAYIS
    • SALIPAZARI
    • TEKKEKÖY
    • TERME
    • VEZİRKÖPRÜ
    • YAKAKENT
    BİRİMLER
    • HUKUK
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E - HİZMETLER
    E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN SUNULAN HİZMETLER
    GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ E-HİZMETLERİ
    • ALO 174 GIDA
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
    BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI MÜD E-HİZMETLERİ
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜN. REÇETE YAZMA VE UYG. YETKİSİ
    • BİTKİ PASAPORTU KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ ÖN BAŞVURUSU
    • MERA BİLGİ SİSTEMİ
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    BRİFİNG RAPORU
    İSTATİSTİKLER
    BROŞÜRLER
    YATIRIMCI REHBERİ
    E-BÜLTEN
    KİTAPLARIMIZ
    SAMTİM DERGİSİ
    TARIMSAL STRATEJİ
    SAMSUN İLİ KURAKLIK EYLEM PLANI
  • BASIN
    BASINDA BİZ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksSamsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Konulu Eğitimler

5.02.2020 / Gösterim Sayısı : 77 / Arşiv

          Samsun İlimizin 17 İlçesinde verilmesi hedeflenen "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesindeki yemekhane, kantin, kafeterya vb. gıda işletmesi çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitim çalışmalarının ilki 31 Ocak 2020 tarihinde Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenmiştir.

          Canik İlçesine bağlı eğitim öğretim kurumlarının kantin ve yemekhanelerinde çalışan ve kendilerine eğitim sertifikası verilecek olan 47 personelin katılım sağladığı'Hijyen Eğitimi' konulu söz konusu hizmet içi eğitimde; İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi personelinden Gıda Mühendisi Güler Yasemin ÜSTÜN ve Canik İlçe Müdürlüğü personelinden Gıda Mühendisi Ünal ÇALIŞKAN eğitimci olarak görev almışlardır.

          Gıda Mühendisi Güler Yasemin ÜSTÜN'ün yaptığı sunumda; "İlgili mevzuat, hijyenin tanımı, gıda işletmelerine (genel hijyen, ekipman, personel tuvaletleri, soyunma odaları, sosyal alanlar vb.) yönelik tedbirler, personelin kendisine ve gıdanın kendisine yönelik uygulanacak (depolama, hazırlama, pişirme, sunum gibi)  özel hijyen gereklilikleri" konularına yer verilmiştir. Eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu altında ve belirlenen tarihlerde diğer ilçelerimizde de düzenlenecek olup konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM şunları söylemiştir:

         "Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girerek Bakanlığımızca yürütülen ve amacı; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesindeki yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı vb. gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine ve resmi kontrolüne ilişkin kuralları belirlemek olan 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği'nin, 'Eğitim' başlıklı maddesinin ilgili fıkrası gereğince eğitim çalışmaları Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün işbirliği ile yürütülmektedir.

         Kurumumuz olarak üretimden tüketime tüm aşamalarda Güvenilir Gıda konusunda titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İlgili Birimlerimiz, gerek (gıdanın üretildiği, tüketildiği, satışının yapıldığı) genel alanlarda ve gerekse de okul kantinlerinde titizlikle yaptıkları rutin denetim ve kontrollerinin yanı sıra; Okullarda düzenli aralıklarla verdikleri eğitimle de ellerinden geleni yapmaktadır. Okul Kantinlerinin, geleceğimiz olan çocuk ve gençlerin sağlıklı yetişmesi adına ihmale gelmeyecek bir konu olduğunu düşünmekteyiz ve bu konu Bakanlık politikası olarak şansa bırakamayacağımız kadar hassas bir konudur.

          Bu anlamda Eğitimi gerçekleştiren personelimize teşekkürlerimi bildirir, konuya ciddiyetle eğilmeye devam edeceğimizi belirtmek isterim."


Fotoğraf Galerisi (13)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
İlimizde 2026 Yılı Şap Aşılama Programı 1 Aral ...
...
Samsun’Da Gıda Denetimleri Son Hızla Devam Edi ...
...
Kkydp Kapsamında 63 Yatırımcıya Fındık Hasat F ...
...
Hamsi Avcılığı Denetimleri Devam Ediyor
...
Blıss Projesi Açılış Toplantısı Sinop’Ta Gerçe ...
...
Veteriner Hekim Muayenehane Ve Poliklinik Dene ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Kılıçdede mah. Abdülhakhamit cad. No:5 55060 İlkadım/SAMSUN

  • Telefon : 0362 231 37 00 (3 hat)

  • Faks : 0362 233 21 63

  • E-Posta : samsun@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanliği@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI