Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SAMSUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • BEKİR KARAOSMANOĞLU
    • XX
    • CELAL DEĞİRMENCİ
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBESİ
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ALAÇAM
    • ASARCIK
    • ATAKUM
    • AYVACIK
    • BAFRA
    • CANİK
    • ÇARŞAMBA
    • HAVZA
    • İLKADIM
    • KAVAK
    • LADİK
    • 19 MAYIS
    • SALIPAZARI
    • TEKKEKÖY
    • TERME
    • VEZİRKÖPRÜ
    • YAKAKENT
    BİRİMLER
    • HUKUK
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E - HİZMETLER
    E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN SUNULAN HİZMETLER
    GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ E-HİZMETLERİ
    • ALO 174 GIDA
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
    BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI MÜD E-HİZMETLERİ
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜN. REÇETE YAZMA VE UYG. YETKİSİ
    • BİTKİ PASAPORTU KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ ÖN BAŞVURUSU
    • MERA BİLGİ SİSTEMİ
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    BRİFİNG RAPORU
    İSTATİSTİKLER
    BROŞÜRLER
    YATIRIMCI REHBERİ
    E-BÜLTEN
    KİTAPLARIMIZ
    SAMTİM DERGİSİ
    TARIMSAL STRATEJİ
    SAMSUN İLİ KURAKLIK EYLEM PLANI
  • BASIN
    BASINDA BİZ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksSamsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Kenevir Üretim İzni İçin Müracaatlar Başladı

6.02.2020 / Gösterim Sayısı : 212 / Arşiv

          Ülkemizde Kenevir üretimi 29 Eylül 2016 tarih ve 29842 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Yönetmelik kapsamında yürütülmektedir. Samsun İli halen ruhsatlı üretim yapılabilecek iller arasında olup bitki tohum veya elyaf (lif) amaçlı olarak yetiştirilebilmektedir.

          Yönetmelik kapsamında kenevir üretmek isteyen üreticilerimizin 1 Ocak- 1 Nisan 2020 tarihleri arasında en yakın Kaymakamlık veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekmekte olup başvuru için İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM konu ile ilgili bir açıklama yaparak şunları söylemiştir:

          "Toplumsal asayiş ve halk sağlığı gerekçesiyle, kayıt dışı üretimine sadece bizde değil Dünyanın pek çok yerinde kısıtlama getirilmiş olan Kenevir bitkisinin üretiminde bildiğimiz gibi Samsun İlimiz Bakanlığımızca ruhsatlı iller arasında ve hatta lokomotif konumundadır. Dolayısıyla bu ruhsat kapsamında, bitkinin üretimi için yasal başvuru ve üretim amacının beyanı gerekli görülmüştür. Bu husustaki müracaatlar 1 Nisan tarihine kadar en yakın Kaymakamlık veya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerine yapılabilecek olup gerekli belgelerse şunlardır;

* Nüfus kayıt örneği,
* Üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)Belgesi,
* Üretim yerinin toplam yüzölçümü ile ada/parsel numarasını gösterir kroki,
* Başvuru sahibinin Kenevir yetiştiriciliği amacını belirtir Yönetmeliğin Ek-1'de yer alan örneğe uygun başvuru formu( İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden temin edilebilir)
* Çiftçinin daha önce izinsiz Kenevir ekme, uyuşturucu imal etme, dağıtma, ticaretini yapma veya kullanma suçu işlemediğine ve yetiştiricilik izni verilmesini müteakip bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak hareket edeceğine ilişkin Ek-2'de yer alan örneğe uygun taahhütname (İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden temin edilebilir)

           Adı geçen Yönetmelik hükümlerine göre "tohum " ve "elyaf " dışında kenevir üretimi söz konusu olmayıp, yasal izin almadan üretim yapılan kenevirler ruhsatsız üretim olarak değerlendirilecektir.1 Nisan 2020 tarihi sonrasında Kenevir üretimi için yapılan Çiftçi Kayıt Sistemi kaydı ile kenevir üretim izin başvurusu kabul edilmeyecektir.

           Yönetmelik hükümlerine uygun şartları taşıyan parsel ve üreticilere üretim izini üretim yapılan parselin kayıtlı olduğu mülki amirlik (İlçede Kaymakam,İllerde ise Vali)tarafından verilmektedir. Bu bağlamda üreticilerimizin belirtilen mercilere istenen evraklarla birlikte şahsen başvurmalarını önemle hatırlatır, bol bereketli bir üretim sezonu dilerim."


Fotoğraf Galerisi (5)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
İlimizde 2026 Yılı Şap Aşılama Programı 1 Aral ...
...
Samsun’Da Gıda Denetimleri Son Hızla Devam Edi ...
...
Kkydp Kapsamında 63 Yatırımcıya Fındık Hasat F ...
...
Hamsi Avcılığı Denetimleri Devam Ediyor
...
Blıss Projesi Açılış Toplantısı Sinop’Ta Gerçe ...
...
Veteriner Hekim Muayenehane Ve Poliklinik Dene ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Kılıçdede mah. Abdülhakhamit cad. No:5 55060 İlkadım/SAMSUN

  • Telefon : 0362 231 37 00 (3 hat)

  • Faks : 0362 233 21 63

  • E-Posta : samsun@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanliği@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI