Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SAMSUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • BEKİR KARAOSMANOĞLU
    • XX
    • CELAL DEĞİRMENCİ
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBESİ
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ALAÇAM
    • ASARCIK
    • ATAKUM
    • AYVACIK
    • BAFRA
    • CANİK
    • ÇARŞAMBA
    • HAVZA
    • İLKADIM
    • KAVAK
    • LADİK
    • 19 MAYIS
    • SALIPAZARI
    • TEKKEKÖY
    • TERME
    • VEZİRKÖPRÜ
    • YAKAKENT
    BİRİMLER
    • HUKUK
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E - HİZMETLER
    E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN SUNULAN HİZMETLER
    GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ E-HİZMETLERİ
    • ALO 174 GIDA
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
    BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI MÜD E-HİZMETLERİ
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜN. REÇETE YAZMA VE UYG. YETKİSİ
    • BİTKİ PASAPORTU KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ ÖN BAŞVURUSU
    • MERA BİLGİ SİSTEMİ
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    BRİFİNG RAPORU
    İSTATİSTİKLER
    BROŞÜRLER
    YATIRIMCI REHBERİ
    E-BÜLTEN
    KİTAPLARIMIZ
    SAMTİM DERGİSİ
    TARIMSAL STRATEJİ
    SAMSUN İLİ KURAKLIK EYLEM PLANI
  • BASIN
    BASINDA BİZ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksSamsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Besilik Erkek Sığır/ Manda Desteklemesinde Son Başvuru; 31 Ocak 2021

15.01.2021 / Gösterim Sayısı : 105 / Arşiv

​

Besilik Erkek Sığır/Manda Desteklemesi, 5.11.2020 tarihli ve 3190 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan 2020 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar ve bu karara istinaden hazırlanan 04.12.2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 'Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği2ne göre yürütülmektedir.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsun Valiliği Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM: "Besilik Erkek Sığır/ Manda Desteklemesinde Son Başvuru Tarihi 31 Ocak 2021'dir. Ayrıca kırmızı et üretim planlamasında kullanılmak üzere Kırmızı Et Kayıt Sistemi'nde oluşturulan Besi Bildirim bölümüne Kırmızı Et Üreticileri Birlikleri kanalıyla üreticilerin kasaplık ya da kurbanlık amaçlı besiye aldıkları yerli/ ithal tüm besideki hayvanlarının bildirimlerini yapmaları gerekmektedir. Besilik erkek sığır desteklemesi aşağıdaki şartlar ve kurallara göre yapılır:

-Besilik erkek sığırlar yurt içinde doğmuş, küpelenmiş, TÜRKVET'e işletme ve hayvanlarının kaydı yapılarak 01.01.2020- 31.12.2020 tarihleri arasında mevzuata uygun kesimhanede kesilmiş olmalıdır.

-Besilik erkek sığırlar, 12 aylık yaştan büyük ve ırklarına göre en az karkas ağırlıkları aşağıdaki tablodaki ağırlıklarda olmalıdır. Sığır/ Manda ırklarının verim özelliklerine göre KES'e tanımlaması HAYGEM tarafından yapılır. Kırmızı et üretici birliklerinin bulunduğu yerlerde bir yıl içerisinde kestirdiği desteklemeye esas hayvan sayısı en az 6 baş olan üreticiler bu birliğe üye olmalıdır.

-Kesimi yapılan sığırlar, kesim tarihi itibarıyla geriye dönük 90 günlük besi süresini TÜRKVET kayıtlarına göre müracaatçının işletmesinde tamamlamış olmalıdır ve bu süre;

1) TÜRKVET' e ilk tanımlandığı işletmeden kesime sevk edilen sığırlarda, kesim ile TÜRKVET'e kayıt tarihi arasıdır.

2) 5996 sayılı Kanunun 36'ncı maddesi hükümlerine göre idari para cezası sonucunda işletmeye kaydedilen ve bu işletmeden kesime gönderilen sığırlarda, kesim ile TÜRKVET'e kayıt tarihi arasıdır.

3) Satış yoluyla 2., 3. işletmelere nakledildikten sonra kesime sevk edilen sığırlarda, kesim ile TÜRKVET'teki işletmeye geliş tarihi arasıdır.

4) Destekleme şartlarını taşıyan kurbanlık hayvanların, geçici kurban satış yerinde geçen süreleri de besi süresine dâhil edilir. Kurbanlık hayvanların destekten yararlanması için mevzuata uygun kesimhanede kesilmiş olması gerekmektedir.

5) Başvuru sahibinin farklı işletmelerinde geçen sürelerde besi süresine dâhil edilir.

-Bir yetiştirici en fazla 200 baş sığırı için destekten yararlandırılır.

-Kesim bilgileri, KES veri tabanına kaydedilmiş olmalıdır.

-Bakanlıkça mecburi kesime tabi tutulan erkek sığırlar ile kesim sonrası muayenede karkasın imhasına karar verilen erkek sığırlar için destekleme ödemesi yapılmaz.

Başvuru yeri, şekli ve zamanı ise şu şekilde olmaktadır:

a) Üreticiler, Kırmızı Et Üretici Birliği'nin olduğu yerlerde Birliğe, olmadığı yerlerde ise İl/İlçe Müdürlüklerine 31.01.2021 tarihine kadar başvurur.

b) Üreticiler; besinin başlangıcında, KES'ten alınan işletmede bulunan erkek hayvanlara ait kulak küpe numaralarının belirtildiği besi bildirim formunu; besiye alınan hayvanlara ait kulak küpe numaraları, besiye alınma ve tahmini kesim tarihi ile diğer bilgiler yönünden güncelleyerek KES'e kaydettirir. İşletmeye nakil yoluyla gelen hayvanların besi bildirimleri, işletmeye kayıt edildikleri tarihten itibaren en geç 15 iş günü içerisinde yapılmalıdır. İşletmede doğan ve besiye alınan hayvanlar ise besiye alındıkları tarihten itibaren bildirilmelidir.  Kararın yayımlanmasından sonra besiye alınan hayvanlarda besi bildirim şartı aranır. Bildirimde belirtilen tahmini kesim tarihinin değişmesi durumunda üretici bu değişikliği kesim tarihinden 15 iş günü önce güncelletir.

c) Hayvanların kesimi yapıldıktan sonra üreticiden aşağıdaki belgeler istenir:

1) TCKN/ VKN, TÜRKVET' te kayıtlı işletme numarası ve adreslerinin bulunduğu dilekçe.

2) Kesim ücreti faturası/alındı makbuzu/kesilecek hayvan veya karkasının alım satımına ilişkin satış belgesi.

3) TÜRKVET'ten alınmış İl/İlçe Müdürlüğü onaylı kesim raporu.

ç) Başvurularda fatura/alındı makbuzu/satış belgelerinin aslı veya aslı/dip koçanı İl/İlçe Müdürlüğü tarafından görülerek onaylanan suretleri kabul edilir.

d) İl/İlçe Müdürlükleri ve Kırmızı Et Üretici Birlikleri, yapılan destekleme başvurularını zamanında KES veri tabanına kaydetmekle sorumludur.

Şartları bu şekilde belirlenmiş olan söz konusu Desteklerin, Besilik Sığır ve Manda yetiştiricilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.


Son Haberler
...
İlimizde 2026 Yılı Şap Aşılama Programı 1 Aral ...
...
Samsun’Da Gıda Denetimleri Son Hızla Devam Edi ...
...
Kkydp Kapsamında 63 Yatırımcıya Fındık Hasat F ...
...
Hamsi Avcılığı Denetimleri Devam Ediyor
...
Blıss Projesi Açılış Toplantısı Sinop’Ta Gerçe ...
...
Veteriner Hekim Muayenehane Ve Poliklinik Dene ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Kılıçdede mah. Abdülhakhamit cad. No:5 55060 İlkadım/SAMSUN

  • Telefon : 0362 231 37 00 (3 hat)

  • Faks : 0362 233 21 63

  • E-Posta : samsun@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanliği@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI