Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SAMSUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • BEKİR KARAOSMANOĞLU
    • XX
    • CELAL DEĞİRMENCİ
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBESİ
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ALAÇAM
    • ASARCIK
    • ATAKUM
    • AYVACIK
    • BAFRA
    • CANİK
    • ÇARŞAMBA
    • HAVZA
    • İLKADIM
    • KAVAK
    • LADİK
    • 19 MAYIS
    • SALIPAZARI
    • TEKKEKÖY
    • TERME
    • VEZİRKÖPRÜ
    • YAKAKENT
    BİRİMLER
    • HUKUK
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E - HİZMETLER
    E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN SUNULAN HİZMETLER
    GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ E-HİZMETLERİ
    • ALO 174 GIDA
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
    BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI MÜD E-HİZMETLERİ
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜN. REÇETE YAZMA VE UYG. YETKİSİ
    • BİTKİ PASAPORTU KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ ÖN BAŞVURUSU
    • MERA BİLGİ SİSTEMİ
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    BRİFİNG RAPORU
    İSTATİSTİKLER
    BROŞÜRLER
    YATIRIMCI REHBERİ
    E-BÜLTEN
    KİTAPLARIMIZ
    SAMTİM DERGİSİ
    TARIMSAL STRATEJİ
    SAMSUN İLİ KURAKLIK EYLEM PLANI
  • BASIN
    BASINDA BİZ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksSamsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Basın Açıklaması - Kaçak Et

12.05.2017 / Gösterim Sayısı : 1064 / Arşiv

            İlimizde son günlerde yazılı ve görsel basında "Samsun'da bir et firmasının deposunda çekildiği ve piyasaya sürüldüğü iddiası" ile ilgili haberler yer almaktadır.

            Bu haberlerle ilgili basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

            HALK SAĞLIĞI VAZGEÇİLMEZİMİZDİR.

            İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz İl ve İlçe geneli 176 adet personelimiz ile 7/24 Her türlü gıda üreten işleyen paketleyen pazarlayan velhasıl gıdanın her aşamasında denetimlerimizi titizlikle gerçekleştirmektedir.

            2016 ve 2017 yılında ilimizde kayıtlı 11.366 gıda işletmelerine risk esaslı ve ALO 174 gıda ihbar hattımıza gelen ihbarlar olmak üzere 22245 Adet denetim gerçekleştirilmiş ve 184 işletmeye 1.143.276 TL idari para cezası uygulanmıştır.

            Nerede ve kimin tarafından çekildiği belirsiz olan fotoğraf ile ilgili kurumumuza bugüne kadar herhangi bir ihbarda bulunulmamıştır. Yapılan denetimlerde her hangi bir  olumsuzlukla karşılaşılması durumunda gerekli yasal işlemlerin uygulanacağından hiç kimsenin şüphe duymaması gerekmektedir.

            Yukarıda ifade edildiği gibi basında yer alan haberlerle ilgili yapılan ve gerçeği yansıtmayan açıklamalarda dile getirilen kesimhanelerin kapatılması kaçak et kesiminin önünü açmıştır açıklaması tarafımızca kabul edilemez bir açıklamadır. Yasal olmayan ve bunun yanında sağlıklı olmayan kontrolsüz kaçak kesim yapanların haklı olması anlamına gelecek açıklamalar mazeret olarak kabul edilebilir değildir. Bilgisi olan herkes gerekli ihbarlarda bulunmakla sorumludurlar.

            Kesimhanelerle ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce gerekli teknik ve hijyenik şartları taşımayan mezbahaların kapatılması gerçekleştirilmiştir. Bu uygulama keyfi bir uygulama olmayıp, halk sağlığı gözetilerek bakanlık bilgisi dâhilinde gerçekleştirilen bir uygulamadır.

            Bakanlığımızca onay verilen mezbaha ve kesimhanelerin dışında yapılan tüm Hayvan kesimleri yasaktır. Gerekli teknik ve hijyenik şartları taşıyan onay kapsamında faaliyet gösteren Tokat, Amasya ve Çorum İllerimizde 3 adet mezbaha olup,  İlimizde bu sayı 5 adettir. Buralarda resmi veteriner hekim gözetiminde kesimler gerçekleştirilir ve etler mühürlenir. Hayvan Kesimi yapacak herkesin onaylı mezbahalarda hayvanlarını kestirmeleri zorunludur. 2016 – 2017 yıllarında 228 kasap ve 10 adet parçalama tesisinde 730 denetim gerçekleştirilmiş 160.000 TL idari para cezası uygulanmıştır. Yapılan ve yapılacak olan denetimlerde bu konuda asla taviz verilmeyecektir. 

           Bu nedenle tüketicilerimiz et alırken etlerin damgalı veya mühürlü olmasına dikkat etmeli, damgasız etlerin yanı sıra her türlü gıda ile ilgili şüpheli bir durum ile karşılaşmaları durumunda en yakın İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine veya ALO 174 GIDA İHBAR HATTINA müracaat etmeleri rica olunur.

Son Haberler
...
İlimizde 2026 Yılı Şap Aşılama Programı 1 Aral ...
...
Samsun’Da Gıda Denetimleri Son Hızla Devam Edi ...
...
Kkydp Kapsamında 63 Yatırımcıya Fındık Hasat F ...
...
Hamsi Avcılığı Denetimleri Devam Ediyor
...
Blıss Projesi Açılış Toplantısı Sinop’Ta Gerçe ...
...
Veteriner Hekim Muayenehane Ve Poliklinik Dene ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Kılıçdede mah. Abdülhakhamit cad. No:5 55060 İlkadım/SAMSUN

  • Telefon : 0362 231 37 00 (3 hat)

  • Faks : 0362 233 21 63

  • E-Posta : samsun@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanliği@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI